Ovo su osnovna i najvažnija pravila vezana za igranje na servera:
Osnovna Pravila
In Character-Sve radnje vezane za vaš lik unutar i samo unutar igre
Out Of Character-Sve radnje nevezane za vašeg lika na serveru
Primjeri:
1.OOC-/b ma sad sam upalio komp i krenuo na samp
2.IC-Ma evo razgovaram s kolegama iz policije*
*U IC razgovoru nije dopušteno koristiti ove izraze i riječi. Npr. LOL ,LMAO, hehe, xD,ROFL itd.
3.MetaGaming-Miješanje OOC i IC chata na serveru
Primjeri:
IC-Dobar dan ja sam John Doe a vi ste?
OOC-((Dobar dan ja sam Ivan Ivić))
OOC-((Kako ti je bilo jučer na treningu))
IC-Ma dobro sav sam se uspuho i istrčo
4.PowerGaming-Prisiljavanje nekog igrača na radnju koju on neželi ili nemože ili nije realna
Primjeri:
-Jedan primjer toga pravila je i /me komanda.Ta kamanda vam dozvoljava iskazivanje vaših osjećaja i radnji.Kako ne biste prekršivi tu komandu morate u njoj koristiti što realnije radnje.Primjeri za nedopušteno korištenje komande /me:/me sakriva drogu Ta komanda nije dozvoljena zato što nismo naznačili dali smo uspjeli izvesti tu radnju zato ta radnja mora biti ovako napisana: /me pokušava spremiti drogu i uspijeva
-Ostali primjeri su neke non RP radnje npr. sjedenje na haubi vozila itd.
5.RolePlay-Ovo pravilo uglavnom svi znaju.Za sve ostale Roleplay ili skraćeno RP je simuliranje stvarnog života
6.Deathmatch-Ubijanje nekog igrača bez ikakvog RP razloga i on je na našem serveru POTPUNO ZABRANJEN
7.Drive-By-Drive-By je zajednički naziv za ubijanje igrača na serveru s mjesta vozača, gaženje ili ubijanje igrača elipsom.Ovo pravilo je također POTPUNO ZABRANJENO!
8.Revenge Kill-Revenge Kill (RK) je pravilo vezano za ubojstvo iz osvete.Npr. netko vas je ubio i vi ga u isti čas idete ubit.To je ZABRANJENO!
9.Spawn Kill-Spawn Kill(SK)-je naziv za ubojstvo na spawnu.To znači netko se spawna na mjestu spawna i vi ga odmah idete ubiti.To je ZABRANJENO također.
10.Bunny Hop-Bunny Hop(BH)-je popularan naziv za istodobno skakanje i trčanje odnosno skakanje i vožnja na biciklu što nije potpuno RP simulacija.Stoga BH je ZABRANJEN!
11.Gun From Ass-Gun From Ass(GFA)-je većini igrača nepoznato pravilo.Zato ću vam objasniti ovo pravilo.Znači GFA ćete napraviti ako vadite oružje bez priložene /me komande što znači ako izvadite oružje a niste upisali /me vadi gun ili oružje prekršili ste ovo pravilo.
Općenita pravila našeg Servera
Ovo su najopćenitija i među važnijim pravilima na serveru koju OBAVEZNO MORATE PROČITATI
1.Svaki igrač dužan je poštivati gore navedena pravila.
2.Igrač je dužan obratiti pozornost na OOC i IC chat kako nebi prekršio kakva pravila
3.Igrači MORAJU znati svako pravilo i njegove primjere kako bi znao tko je u njegovoj okolini prekršio pravilo
4.Na serveru STROGO ZABRANJENO je psovati, verbalno vrijeđati na vjerskoj nacionalnoj ili rasnoj osnovi
5.Svaki igrač mora što bolje simulirati RP te ga se treba pridržavati u protivnom bit će kažnjen
6.Zabranjeno je raditi DM DB i ostala gore navedena pravila inače ćete biti kažnjeni
7.Igrači s LV 1 NEMOGU imati oružje iako ih nabave naš sustav će ga ukloniti
8.RK je STROGO ZABRANJEN na našem serveru te svakog prekšitelja ovog pravila imamo pravo kazniti
9.BH je također ZABRANJEN jer nije realno simuliranje RP života
10.MG,PG,DB su manje zabranjena pravila ali i ona će se kažnjavati
11.Ako želite ukrasti nečije vozilo morate to učini kao RP znači korištenje samo ENTER-a na vašoj tipkovnici nije RP nego komande /me
12.NE SPAMMAJTE na OOC i IC chatu kao i u komandama
13.ZABRANJENO JE OOC pljačkanje i varanje ljudi.Dozvoljeno je samo pljačakati i varati ljude u IC smislu i to ako kradete igrača većeg od 1LV-a 1000$ a manjeg do 1000$
14.Varanje za prodaju vozila u OOC smisu je također zabranjeno kao i za Dilere automobila za veću prodaju vozila od 5000$ U OBA SLUČAJA PREKRŠITELJI BIT ĆE KAŽNJENI
15.Vaša vozila mogu biti parkirana na bilo kojem parkiralištu na serveru osim na javnim mjestima.Vozila NIJE dozvoljeno parkirati kod autosalona, burga, PD i ostalim organizacijama i javnim mjestima
16.Vrijeđanje i izazivanje policije je također ZABRANJENO ako govorite u OOC i NON RP smilslu.
17.Ako želite postaviti oglas morate to napraviti u IC smislui razlogu.Vaš oglas mora počet velikim početnim slovom.
18.Rasizam, Diskriminacija, Vrijeđanje na bilo koju osnovu i ostale stvari su STROGO ZABRANJENE!
19.Na serveru su dopušteni samo Hrvatski/Bosanski/Srpski/Engleski i svi ostali Balkanski jezici.Ostale jezike na serveru možete pisati na OOC Chatu
20.U AFK odsustvu dozvoljeno je biti samo 5 MINUTA.Duže od navedenog nije DOZVOLJENO
21./report služi samo za riješavanje problema i drugih zadanih zadataka na serveru te je potreban dobar i uvjerljiv razlog za reportanje
22.Izlazak iz igre za vrijeme Kontrole/Uhićenja/Pretresa i drugih radnji je STROGO ZABRANJENO
23.ZABRANJENO je pucati na Admine kada su na dužnosti
24.ZABRANJENO je pucati na bilo kojem eventu koji se održava te ga ometati i pokušati odgađati
25.DOZVOLJENO je imati samo JEDAN Account na serveru.
OVA PRAVILA ĆE SE KROZ NEKOLIKO DANA NADOPUNJAVAT